Loeki de Leeuw was vanavond terug!

Vlak voor het Acht uur Journaal van vanavond (30 januari 2019) gebeurde er iets wat niemand had verwacht: Na 15 jaar was Loeki de Leeuw terug. Het iconische leeuwtje wisselde van 1972 tot 2004 de STER reclames af met leuke korte filmpjes.

vlcsnap-2019-01-30-22h58m23s422
© STER, 30-01-2019

Het was het resultaat van een actie van het radioprogramma ‘Jan-Willem Start Op’ (NPO Radio 2). Zij startten vorige week een petitie waarop men kon stemmen als ze willen dat Loeki de Leeuw terugkeert in de reclameblokken. De STER beloofde dat, mits er meer dan 10.000 handtekeningen werden opgehaald, ze serieus gaan nadenken over een definitieve terugkeer van Loeki. Binnen een week waren er meer dan 10.000 handtekeningen. De STER is inmiddels in overleg met Geesink Studio’s over een eventuele terugkeer, maar om ons gerust te stellen zonden ze vanavond, in het STER blok voor het Acht uur Journaal een nieuw filmpje van Loeki uit, die twee jaar geleden is gemaakt.

Het is nog maar afwachten of Loeki echt terugkomt. De productiekosten schijnen nogal hoog te zijn, en het moet met publiek geld betaald worden. Dat zou nadelig zijn voor andere NPO programma’s. Goed argument, maar tegelijkertijd willen zoveel mensen Loeki terug. Het publiek mag toch bepalen wat er met hun geld gebeurt? Ik vertrouw op een goede afloop, maar het was hoe dan ook fijn om hem weer te zien na al die jaren.

Bronnen:

  • NOS.nl
  • BNNVARA
  • Spreekbuis.nl

Plaats een reactie